Renault je svetovno znano ime, ki ima francoske korenine. Gre za mednarodno podjetje, ki ima že več kot 120-letno zgodovino. Trenutno so prisotni v več kot 128 državah po celem svetu, ukvarjajo pa se z razvojem, proizvodnjo, trženjem zasebnih ter tudi gospodarskih vozil. Ta se prodajajo pod tremi imeni oziroma blagovnimi znamkami: Dacia, Renault in še RMS. Poudariti moramo, da so avtomobili vedno bolj dovršeni, interaktivni in povezani. Revolucionarna tehnologija je skladna s stremljenjem Renaulta, da postane vedno boljši in še večji tehnološki akter v svetu avtomobilizma. Verjetno veste, da je danes potreben le dotik multimedijskega zaslona in vse je hitro ter enostavno opravljeno.

Renault

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še dosti več informacij o omenjenem podjetju, prevoznih sredstvih in še o drugih zadevah, ki so povezane s tem imenom. V kolikor želite izvedeti več informacij o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

Domov

Renault v sodelovanju z Nissanom in ostalimi proizvajalci

Že na začetku tokratnega članka moramo poudariti, da Renault več kot odlično sodeluje z Nissanom in tudi ostalimi strateškimi partnerji. Ravno takšna povezanost in sodelovanje pa jim omogoča, da so že nekaj časa četrti največji proizvajalci prevoznih sredstev na svetu. Sedaj je v tem mednarodnem podjetju zaposlenih več kot 120.000 ljudi po vsem svetu. Združuje pa jih ena skupna lastnost oziroma strast do avtomobilov.

RABLJENA VOZILA

Prisotnost Renaulta v Sloveniji

Pa naj vam na tem mestu na kratko predstavimo nekaj najbolj pomembnih letnic, ki so bile povezane z razvojem in zgodovino podjetja. Leta 1974 je bila ustanovljena prva koncesija podjetja in tudi Avtohiša Ljubljana, ki je sicer danes znana pod imenom Avtohiša Real Ljubljana. Po dvajsetih letih je ta avtohiša postala koncesionar tako imenovanega Revoza. Eno leto kasneje je avtomobil Laguna postal slovenski avtomobil leta, dve leti kasneje pa je ta naziv prejel model Megane.

Renault CLIO

To je bila velika pohvala za podjetje, ki je dala še dodaten zagon za nadaljnje delo. Tako so med letoma 2002 in 2007 ustanovili družbo Nissan Slovenija. Leta 2002 so jo uradno odprli in postala je pravna naslednica Komercialne divizije Revoza. Pet let kasneje je sledila otvoritev prvega Pro+ centra v ASP Lesce. Med letoma 2013 in 2015 se je začela nova doba trajnostne mobilnosti. Renault Clio je 2013 postal mali službeni avtomobil leta po izboru častnika Finance. Eno leto kasneje pa so imeli otvoritev Motrio centra v Slovenskih Konjicah in obenem še 1. salona

Renault Store

Renault Store v Avtotehniki Celje. Pred 6 leti je avtomobil Trafic postal dostavnik leta, poleg tega pa so se istega leta pričela prodajati tudi električna vozila Renault ZOR, TWIZY in KANGOO Z.E.

Renault Store

Ja, prav ste prebrali! Podjetje se je razvilo do te mere, da so pričeli z izdelovanjem dosti bolj okolju prijaznih električnih avtomobilov. Med letoma 2016 in 2020 so se pokazali zanesljivi rezultati, saj je 2016 po izboru častnika Finance postal Megan službeni avtomobil leta, Talisman pa poslovni avto leta. Znova je podjetje dobilo dodatno motivacijo in dokaz, da so na pravi poti.

Renault Selection

Leta 2017 so pričeli s širjenjem storitev Renault Selection po vsej Sloveniji. Istega leta pa je še Revoz pričel s proizvodnjo serije vozil Clio I feel Slovenia. Nikakor ne smemo pozabiti leta 2018, ko je podjetje prejelo kar tri nagrade SOF, in sicer:  zlato nagrado v kategoriji digitalnih komunikacijskih akcij in dve srebrni nagradi v kategoriji celostnih komunikacijskih akcij ter kategoriji označenih vsebin. 2019 je Revoz začel proizvajati peto generacijo Clio, ki velja za najbolj prodajano prevozno sredstvo v Sloveniji. Lansko leto je vozilo Clio prejelo naziv »slovenski avto leta 2020«. 

Renault Selection

Ste vedeli, da je tako uspešno omenjeno podjetje? Vsekakor so njihova vozila zares kakovostna, udobna, varna in varčna. Prijavite se na tesno vožnjo in tudi vi preizkusite Renault!

Ne spreglejte tudi: